Tjänster

Innehållsförteckning

Våra Begravningstjänster i Skellefteå

Begravningsbyrå Skellefteå erbjuder en mängd tjänster i samband med begravningar, alltid på uppdrag av de anhöriga. Allt vi gör bottnar i respekt för era och den avlidnes önskemål. Vi hjälper till med det praktiska, såväl som bouppteckningar och annan juridisk hjälp.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar i Skellefteå.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Begravningar

Även om det är vanligast med begravningar enligt Svenska kyrkans ordning kan vi hjälpa till med alla typer av begravningar, oberoende av vilken tro ni tillhör, eller om ni vill ha en borgerlig begravning. Det senare utgör större möjligheter att planera ceremonin på det sätt man själv önskar.

Bouppteckningar

En bouppteckning är en sammanställning över den avlidnes ekonomiska situation i form av skulder och tillgångar. Make eller makas uppgifter räknas också in i sammanställningen. I bouppteckningen anges också vem som ärver vad. Våra familjejurister kan hjälpa till med bouppteckningen och annan juridik.

Dödsannonser

En dödsannons är ett sätt att informera omvärlden om att någon gått bort. Det är ett bra sätt att nå ut till många, då man inte gärna kan ringa runt till hur många som helst. I annonsen anger man också när begravningen äger rum, och ofta bjuder man också in till minnesstunden i dödsannonsen. Känner du att du behöver hjälp kan vi ge förslag på utformning och även hjälpa till att publicera dem i de tidningar du önskar.

Övriga tjänster

Ovanstående är bara ett urval av alla de tjänster vi kan erbjuda. Vi finns också behjälpliga med val av gravsten och utformning av text, transporter, representant och/eller officiant vid ceremoni, minnesstund (inkl. catering om så önskas) blomsterarrangemang, musik, beställningar och bokningar och mycket annat.

Kyrkor, kapell och begravningsplatser i Skellefteå.

Inom Skellefteå pastorat finns 5 församlingar med 13 kyrkor och 16 kyrkogårdar. De flesta av kyrkorna ligger inom Skellefteå församling.

Kyrkor i Skellefteå

Landskyrkan, Anderstorps kyrka, Mobackenkyrkan, Sörböle kyrka, S:t Olofs kyrka, Alhemskyrkan, Bergsbykyrkan, Kusmarks kyrka, Kåge kyrka, Österjörns kyrka, Byske kyrka m.fl.

Begravningskapell i Skellefteå

Bolidens gravkapell, Byske Norra kapell, Lövångers gravkapell, S:ta Cecilias kapell, Sävenäs kapell, Sunnanå gravkapell, Gravkapellet på Bureå kyrkogård, Sävenäs kapell och Skellefteå Landsförsamlings gravkapell.

Begravningsplatser i Skellefteå

Fällfors kyrkogård, Sunnanå begravningsplats, Bolidens kyrkogård, Alhems kyrkogård, Burträsks kyrkogård, Byske Norra kyrkogård och Gamla kyrkogården är några exempel.

Author photo
Lars
Skribent
Lars är en erfaren journalist och skribent som i många år har arbetat som frilansare. Numera är han ansvarig för innehållet på denna webbplats samt för alla dess artiklar och guider.